Radionica: kreiranje Tradicije, nove.

Radionica na prvoj Tradiciji novoj je bilo jedno od najzanimljivijih kreativnih iskustava u poslednjih nekoliko godina koje sam doživeo i u kome sam učestvovao. U radu sa kreativnim timom na čijem čelu je bio reditelj Nikola Ljuca i sa igračima iz nekoliko ansambla narodne igre iz Srbije, Makedonija, Kosova i Metohije i Hrvatske stvorili smo, u samo nekoliko dana, dramsko-plesni događaj koji je i kreativnom timu i plesačima otvorio nove horizonte. Kreativni tim je dobio nova znanja iz sfere plesa, dok su ansambli otkrili dramske strukture u svojim kreativnim izrazima.

Vuk Bošković

Umetnost probija barijare, ruši granice, kako fizičke, tako i jezičke, pa smo tokom tog jednog vikenda nas dvadesetak em upoznali stvari o kojima nismo znali previše, em smo stvorili nešto što nam nije izgledalo moguće na početku procesa. Ispitujući podtekst  različitih nacionih igara iz različitih delova Balkana, stvorili smo zanimljiv ekperimet u kome su emocije, radnje i motivacije koje se nalaze u dubini svake igre izvukli na površinu i ispitali kroz jezik i dramsku akciju.

Kroz ples, dijalog, upotrebu svetla i režiji, spojili smo nekoliko disciplina u jedinstveni kreativni izraz kojim smo i mi bili prezadovoljni, kao i publika koja je oduševljeno pozdravila naš zajednički nastup.

Ostale vesti